Hoe was je Glasgordijnen?

Hoe was je Glasgordijnen?

Je hoeft niet bang te zijn dat de vitrages beschadigen, ze kunnen best in een wasmachine gewassen worden. Je vouwt ze goed op, doe ze in een waszak of kussensloop en was ze de wasmachine, het beste op een fijne was programma op 40 graden.

Hoe vaak moet je gordijnen wassen?

Het is niet verstandig om heel vaak je gordijnen te wassen. Sterker nog, wij adviseren je om je gordijnen zo min mogelijk te wassen, want dan blijven ze langer mooi. Hoe vaak dan wel? Gemiddeld één keer per jaar is prima!

Hoe voile gordijnen wassen?

Je kan overgordijnen ook met de hand wassen in een zacht wasproduct en veel water. Laat ze eerste weken en spoel ze dan goed uit met koud water. Na het wassen kan je de gordijnen kort laten centrifugeren.

Kan ik mijn overgordijnen wassen?

– Laat de gordijnen niet centrifugeren! – Hang de gordijnen altijd nat uit om te drogen. Velours gordijnen kun je niet zelf wassen, de stof is daar niet geschikt voor. Als velours gordijnen gekreukeld zijn, kun je ze wel zelf nevelen met een plantenspuit en daarna gesloten houden tot ze droog zijn.

Hoe was je vitrage in de wasmachine?

Was je vitrages niet in een volle wasmachine. Gebruik ongeveer 30% van het volume van de wasmachine, op deze manier worden kreukels zo veel mogelijk voorkomen. Gebruik bij voorkeur een wasmiddel dat geschikt is voor fijne was, maar gebruik niet te veel! Zo blijven de vitrages het mooist.

Hoe was je vitrage met haken?

Je kunt de vitrage los in de wasmachine doen, maar als de vitrage met haakjes aan een rail bevestigd zijn, kun je beter de vitrage opvouwen met de haakjes naar binnen en daarna in een waszak doen. Zo voorkom je schade aan de vitrage door de haken. Was de vitrage op 30 graden en kies voor de laagste centrifuge stand.

Hoe vaak moet je Glasgordijnen wassen?

Het is belangrijk om te vermelden dat je jouw vitrages niet te vaak moet wassen. Wij adviseren om dit 1 à 2 keer per jaar te doen.

Hoe heet kun je gordijnen wassen?

Let bij het gebruik van wasmiddel er op dat je niet te veel gebruikt. Eventueel kan je een wasmiddel voor fijne was gebruiken. Was gordijnen op een lage temperatuur en maximaal op 30 graden, tenzij op de verpakking staat aangegeven dat ze heter gewassen mogen worden.

Kan ik linnen gordijnen wassen?

Wanneer je 100% linnen gordijnen hebt of gaat aanschaffen moet je er rekening mee te houden dat je deze NIET zelf kunt wassen. Linnen is een natuurproduct en daarom erg gevoelig voor krimpen. Deze gordijnen dien je daarom te laten reinigen door middel van Dry Cleaning.

Hoe krijg je weer witte vitrage?

Vitrage wassen

  1. Vitrage wassen doe je door de vitrage van de rails te halen en te wassen in de wasmachine op lage temperatuur.
  2. Vanish schijnt een aanrader te zijn om vitrage weer stralend schoon en wit te krijgen.
  3. Na het wassen kun vitrage niet in de droger doen.

Kan vitrage in de wasmachine?